Appleton Capital tillhandahåller några av marknadens mest attraktiva onoterade placeringar (s.k. klassisk private equity) i världsledande lönsamma och skuldfria etablerade bolag medan systerbolaget Alpha Kapital tillhandahåller några av marknadens mest attraktiva tjänster för noterade placeringar inom tre områden: (1) Kapital, (2) Pension & (3) Förvaltning.

Appleton Capital AB
fokuserar på att hitta onoterade investeringsmöjligheter och hjälpa företagare att investera i andra världsledande företag (målföretag) strax innan börsintroduktion eller exit (försäljning). Företagsinvesterare erbjuds hög skattefri avkastningspotential och en relativt kort löptid på c:a 1 - 3 år. Vi gör alltid en finansiell analys av målföretaget. Vi granskar målföretaget på många sätt, t.ex. juridisk due diligence av en advokatbyrå. Vi ber alltid målföretagets huvudägare eller VD att presentera investeringsmöjligheten på video. Vanligtvis genomför vi även en frågor-och-svar-session på video, där vi ställer alla de viktigaste frågorna från en investerares synpunkt. Appleton Capital investerar alltid tillsammans (vanligtvis i miljontals kronor) med våra kunder.
 
Vårt dotterbolag Appleton Advisers AB har fokuserat på noterade investeringsprodukter (t.ex. fonder). Detta bolag grundades 2011. I och med att Appleton Capital började fokusera heltid på onoterade placeringar 2020 (innan var fokuset på delvis noterade & delvis onoterade placeringar) så har vi jobbat med externa partners avseende likvida investeringsprodukter. Sedan 2023 har vi flyttat tillbaks rådgivning kring noterade investeringar & pensioner (vilket hela verksamheten började med för över tio år sedan) till samma adress och via systerbolaget Alpha Förvaltning Sverige AB, vilket vi kallar för Alpha Kapital (www.alphakapital.se). Alpha bedriver av Finansinspektionen tillståndspliktig verksamhet varför vi har valt att särskilja bolaget från Appleton Capital även i namn då olika regelverk gäller för de två bolagen så att ingen sammanblandning sker. 
 
Under den första europeiska covid-19-vågen tidigt 2020 hade vi färre fysiska möten på vårt kontor, så vi samarbetade nära och framgångsrikt med den grekiska regeringen i några månader och försåg dem med personlig skyddsutrustning (PPE) som används av intensivvårdsenheter på sjukhus och av tullen. Vi stod också bakom en av de största beställningarna av PPE till Sverige någonsin. Detta gjorde vi via vår Appleton Care-division (www.appletoncare.com).
 
Appleton Capital AB är partner med Handelshögskolan i Stockholm och medlem i exempelvis Amerikanska handelskammaren, Franska handelskammaren, Italienska handelskammaren, Kungliga Motorbåtsklubben (KMK), Gamla stans båtklubb, The Royal Thames Yacht Club (världens äldsta yacht-klubb), Gustavia Yacht Club,  Kungliga Automobilklubben, Sällskapet, HATT et SÖNER och Djursholms Country Club. Appleton Capital AB äger 5% av aktiekapitalet i den privata medlemsklubben Noppes som har en utvald grupp på 12 aktieägare. Olof Appleton är medlem i Founders Alliance som är en sammanslutning av grundare av stora företag. Olof Appleton är även medlem i Di Close, Dagens Industris nätverk för VD:ar.